Monthly Archives: februar 2015

You are browsing the site archives by month.

Filt i lange baner

2015-02-28 16.55.41

Sidste weekend proklamerede jeg, at det ville blive en vild uge – det blev det i dén grad! Mureren fik fuget om mandagen og mangler nu kun kantklinker i badeværelset, tømreren nåede sin del af arbejdet i midten af ugen og i dag har vi knoklet med filt i soveværelset hele dagen.

Planen for denne weekend var blot at få sat filt op i soveværelset. Vi manglede to store vægge, den ene med to vinduer, samt loftet. Loftet tog en evighed! Vi var fire voksne mennesker, der alle stod på række inde i soveværelset og kunne have været medvirkende i musikvideoen til “Skub til taget”. Et kønt syn – men også et lettere kaotisk syn! Vi måtte flere gange tage en bane af, for at sætte den op igen – denne gang forhåbentlig uden buler. Vi var pludselig rimelig enige om, at det med selv at spartle skruer og sætte filt op i køkken/gang, ikke på nogen måde var realistisk. Det er ingen sag at sætte filt op på vægge, men loftet…christ, det er dumt arbejde. Men vi klarede det og mangler nu kun en enkelt væg + lysninger i soveværelset. Der er dog ikke mere filt og rulleklæber, så vi bliver måske nødsaget til at vente med den væg, til Flügger har åbent igen i næste uge (hvorfor har de dog ikke åbent om søndagen?! Det er anden gang, vi har brug for søndagsåbent).

Jeg har på intet tidspunkt været gode venner med filt i lange baner. Det er Kaspers speciale. Jeg er mere til, når det skal skæres til – de små detaljer. At sætte de lange baner op, har jeg hverken armkræfter eller tålmodighed til. Heldigvis har vi hver vores små områder, som vi er gode til – det er ret godt teamwork for amatører.

Men bare rolig, vi får ikke en dag på langs – der er en masse andet vi kan tage fat på. Fx væggene i badeværelset, de skal jo også lige ordnes, så vi også snart kan blive færdige derinde. Alle håndværkerne holder planen, det er nok mest os selv, vi kommer til at vente på i sidste ende – typisk :)

2015-02-28 16.56.05 2015-02-28 16.24.06 2015-02-25 17.50.35 2015-02-25 17.50.12

Facebook

Sygdom, muffins & fantastisk pæne klinker

Er denne weekend ikke gået betydeligt hurtigere end andre?! Jeg brugte lørdagen i sengen efter at have kæmpet mig gennem arbejdsdagene siden tirsdag med snotnæse og en hals beklædt med sandpapir. Kasper og min far tog tjansen med soveværelsesprojektet. Der skulle grundes, efter at vi sidste weekend fik fuldspartlet. Først når grunderen var tør, kunne vi sætte filt op. Det blev søndagens projekt.

Med en stemme der snildt kunne udkonkurrere en storrygers, var jeg med i huset i dag. For os er det lidt en milepæl, at vi nu kan sætte filt op – så er der jo snart kun malingen tilbage. Så selvfølgelig skulle jeg være med til at sætte filt op! En sød veninde og dertilhørende søde familie kom forbi med nybagte muffins, og så var det lige lidt nemmere at klare resten af arbejdsdagen. Hjemme igen røg jeg igen under dynen og ender nok med en sygedag i morgen.

I løbet af weekenden har vi kunne betragte de flotte, nylagte klinker i både køkken og badeværelse. Der mangler blot at blive fuget samt opsat et par kantklinker i badeværelset – det er lidt vildt!

2015-02-20 15.46.33 2015-02-20 15.46.53 2015-02-20 15.47.11

Planen for den kommende uge er, at mureren mandag fuger i badeværelset og køkkenet. Tirsdag, onsdag og torsdag kommer tømreren og sætter gipsloft op, laver cisternekasse (kassen rundt om cisternen på ovenstående billede) samt laver forarbejdet til at kunne lægge det nye trægulv. I weekenden skal vi selv sætte resten af filtet op i soveværelset. Det bliver en vild uge!

Facebook

Husejerne der ville vide, hvorfor deres hus lugtede af lort

Ikke at forveksle med den uheldige muldvarp hvorpå nogen havde placeret en bæ. Men det er da næsten det samme.

Lige siden vi overtog huset har vores gæstetoilet haft en klam lugt af bæ og kloak. Vi har skrubbet, skuret, afkalket og hældt litervis af rengøringsmiddel i det gamle toilet. Lige lidt hjalp det og jeg ville hellere holde mig, end gå derud de dage vi arbejdede i huset. Men forleden fik vi nok, det er jo tydeligt, at der er noget galt med det lille toilet. Jeg satte mig derfor til at google – det skal man passe på med. Lynhurtigt kunne jeg jo læse diverse skrækhistorier, og det var lige før, jeg gravede nummeret til ejerskifteforsikringen frem, for det her kunne kun blive dyrt!

Løsningen blev først og fremmest at få fat på VVS’eren og lokke ham til at lægge vejen forbi og tjekke forholdene. Nogle timer senere ringede ham med en diagnose: manglende tætningsliste – toilettet er installeret forkert, og der er direkte forbindelse til kloakken og deraf lugten af bæ. VVS’eren tilbød at lave det snarest og derudover kunne vi lige få et nyt, brugt toilet med i købet. Hurra! Og det bedste af det hele; prisen – 1.200,- bobs og så er vi både af med lugten af lort og det gamle toilet (der faktisk er ustyrligt klamt!).

Planen er, at vi om nogle år – når økonomien så småt er ved at være fornuftig igen efter denne omgang – vil sætte det lille toilet helt i stand. Men da der kan gå alt mellem 5 og 10 år vurderede vi, at vi hellere måtte takke ja til det nye, brugte toilet. Drømmen for toilettet er nedenstående – det kunne være så fint!

Billede fundet på Pinterest

Billede fundet på Pinterest

Facebook

Fornemmelsen af et badeværelse

Vi kan så småt fornemme, hvordan det færdige badeværelse kommer til at tage sig ud. Vi har hele tiden været spændte på, hvordan klinkerne på gulvet ville passe ind i rummet. Vi har til gulvet valgt 60×60-klinker, mens væggene i brusenichen får 30×60-klinker. Mureren har netop lagt klinkerne på i brusenichen og lidt af gulvet – og det ser da ret så fint ud!

2015-02-16 16.49.24

I næste uge kommer tømreren og laver cisternekassen. Først derefter kan mureren lægger de sidste klinker på gulvet i badeværelset, men mon ikke der er meget andet, han også kan lave – fx lidt klinker på køkkengulvet. Når nu vi er ved mureren – ham har vi godt nok været heldige med! Han har overblik, informerer os, lader os stille alle de dumme spørgsmål (og han svarer), holder de andre håndværker lidt i ørerne og vigtigst af alt, så er han ret god til det med beton, puds og klinker!

 

Facebook

Når verden står sammen

Egentlig har jeg rigtig mange grimme ord, som bare venter på at vælte ud af min mund og overfalde lørdagens terrorangrebs sympatisører. Jeg væmmes, når jeg ser en video på TV2, hvor den terrormistænktes “bror” udtaler, at hvis man tegner profeten med en bombe, så fortjener man at dø. Kvalmen vælder op i mig og alle de grimme ord presser endnu mere på for at komme ud og overdynge den såkaldte bror. Men jeg holder dem tilbage. Og det er ikke fordi jeg vil kues, at jeg holder de grimme ord tilbage. Det er nok nærmere et håb om ikke at synke ned på deres niveau.

Desværre er min forståelse ramt. Jeg forstår ikke, hvordan man kan blive så ekstrem, at man direkte mener, at andre fortjener at dø, blot fordi de for eksempel tegner profeten med en bombe. Jeg forstår ikke, at man kan blive så hjernevasket, at man kan fejltolke Koranen i sådan en grad, at man er villig til at slå ihjel og tilmed også selv blive dræbt blot på grund af en tegning.

Vi lever i 2015. Mennesket bør være klogere og mere rummelige. Der skal være plads til os alle sammen, men vi skal behandle hinanden ordentligt og respektere hinanden. Dog har en smule selvironi sjældent skadet nogen.

Lørdag, søndag og tilmed også i dag mandag stod det meste af verden sammen mod ekstremisterne. Danskerne sympatiserede med Frankrig, da Paris for blot en måneds tid siden blev ramt af grusom ondskab. Denne gang var det vores tur. Flere af verdens største aviser viste deres støtte til og sympati med Danmark og danskerne. Jeg er imponeret og troen på, at ekstremisterne kan bekæmpes har fået nyt liv.

Jeg frygter, at vi endnu ikke har set det værste i vores lille land. Lørdagens ondskab kunne have været meget, meget værre. Det var en enkelt forskruet mand, der var på spil – jeg frygter, når ekstremisterne samler sig i flok. Jeg håber, at når den dag kommer, hvad enten det er her i landet eller andre steder i verden, at vi stadig står sammen mod ekstremisterne.

Tak til det danske politi og efterretningstjenester. Tak for verdens støtte til et land i knæ – vi skal nok rejse os igen!

 

Facebook

Fra børneværelse til badeværelse

Det der med at renovere et helt hus på den allermest voldsomme og omfattende måde man kan forestille sig kan ofte trække rigtig mange tænder ud. Det kan gøre ondt, det kan bløde og det kan så sandelig også betyde en pokkers masse tårer – glædestårer, frustrationstårer, vredetårer og udmattelsestårer. Men nogle gange opdager man, hvor langt vi egentlig er nået.

Vi har taget mange billeder undervejs i projektet. Langt de fleste er drøn elendige iPhone-billeder, men det gør ikke noget. De skal ikke bruges til en boligreportage, de skal blot bruges til at minde os selv om, at det faktisk går den helt rigtige vej og at vi er kommet endnu et lille stykke ad den meget lange vej til det færdige resultat.

Jeg sad netop og kiggede billeder igennem, da jeg oplevede følelsen af, at det her faktisk går pisse godt! Jovist går det lidt langsomt med istandsættelse af soveværelset, der laver vi jo det hele selv, men se nu lige resten – det går jo lynende stærkt! Nedenstående billeder viser præcis samme hjørne i huset. Fra det var et børneværelse med hems og mørke listelofter. Til vi rev gulvet af og åbnede op til krybekælderen, hvorefter der blev støbt og lagt gulvvarme. Til nu hvor brusenichen har fået en omgang ny puds og vådrumsmembran samt der er lagt de første rækker af klinker på gulvet. Tænk sig at det faktisk er det samme hjørne i det samme værelse indenfor en tidsperiode på kun 2,5 måned.

Collagebruseniche2 Collagebruseniche

Facebook

En frossen morgen

Morgengåtur i et frostklart landskab pyntet med hvidrumpede rådyr og harer på spring.

2015-02-06 09.59.30 2015-02-06 09.59.25 2015-02-06 09.59.20 2015-02-06 09.59.15

Facebook

Snevejr i forstaden

Snevejr i forstaden

Snevejr i forstaden

Jamen se nu hvor fint det lille hus kan tage sig ud! Lidt sne pynter væsentligt på det skrot, der engang bliver til vores lille slot.

For første gang var vi i dag ude i huset og arbejde på en hverdag efter arbejde. Vi er gået i gang med at hjælpe mine forældre med istandsættelse af soveværelset, men det går bare ikke så stærkt, som vi gerne ville, at det skulle. Det er en lang proces at sætte sådan fire vægge + loft i stand, så lang en proces at jeg på ingen måde kan huske, hvilke steps vi har været igennem, og hvilke vi mangler – hurra for min far!

Udover at knokle med væggene skulle vi også lige inspicere badeværelset. I søndags opdagede Kasper, at VVS’eren ikke helt har overholdt tegningen for installationer og inventar i badeværelset. Det betyder, at fra kanten af brusenichen er det hele lige rykket 10 cm til højre. Heldigvis havde vi i forvejen sat ekstra plads af, så det hele ikke sad for tæt, så forhåbentlig bliver det ikke et problem. Men det er da møgirriterende! Derudover ringede mureren i dag og spurgte, om vi havde lagt mærke til, at brusearmaturet sidder temmelig højt – mere præcist 30 cm for højt! Normalt er der ca. 90 cm fra gulv til armatur, i vores bruseniche er der 120 cm. Pis! Gulvet er jo støbt nu, så det kan ikke bare lige laves om, men heldigvis lød mureren ikke specielt bekymret, han ville dog gerne lige ringe til VVS’eren og gøre ham opmærksom på fejlen. Suk… Vi vil så skrive en mail til ham en af dagene og gøre ham opmærksom på den anden fejl. Træls med de to fejl – han er ellers super effektiv (måske for meget?!) og overholder alle aftaler – undtagen lige placeringen af inventar og armatur. Øv!

Istedet for fejlene vendte vi blikket mod køkkenet og den nye åbning ind til stuen – det bliver så godt, når det engang står færdigt! Indtil da pynter sneen gevaldigt udenfor og skjuler alt det byggeaffald, der roder i forhaven.

Facebook