Monthly Archives: december 2014

You are browsing the site archives by month.

Going down

Yes! Endelig er der skred i arbejdet og det går lynende hurtigt fremad. Julen har været fyldt med sociale arrangementer, men vi har en liste over husprojekter, der skal nås i denne ferie. Håndværkerne tager fat i uge 2, så vi skal være klar med vores del af arbejdet inden da.

Juleferiens husprojekter:

  • Vælte væg 2done! Nu skal murstenen bare køres væk…hej lange arme og øm ryg!
  • Vælte væg 3delvist done, forhåbentlig bliver den væltet 100% i morgen + alle murbrokker bliver kørt væk.
  • Fjerne strøger i køkken + nyt badeværelsedone, Kasper havde lige en effektiv dag i forgårs, hvor han både fjernede strøger samt fik startet på væg 2.
  • Fjerne gamle radiatorer i køkken + nyt badeværelsemangler, men vi når det forhåbentlig inden nytår.
  • Fjerne tapet i gang-arealdelvist done, der mangler kun lidt småtteri, som skal tages med tapetdamperen (en af de bedste opfindelser nogensinde!)
  • Fjerne gerichter i gang-arealdone, men Christ hvor de drillede. Gerichter bør sættes op med dykkere (søm uden hoveder), men disse var selvfølgelig sat op med helt almindelige søm. Tak til søster for det enorme pillearbejde med at få sømmene ud. Vi har gemt de gamle gerichter i tilfælde af, at vi skal bruge dem senere, så vi har ens gerichter i hele huset.

Vi har således allerede nået en hel del indtil videre, men at køre murbrokker væk tager meget længere tid end beregnet. For det første tager det tid at fylde traileren, jovist, men vi kan jo ikke bare fylde i den. Den skal jo også lige kunne holde til vægten. Så afsted til lossepladsen hvor alle murbrokkerne skal skovles op i containeren (naller i ryg og arme!), derefter tilbage til huset og begynde forfra. Efter 3-4 ture i går var vi begge så ødelagte og trætte, at vi gav op og tog hjem til vores midlertidige hjem hos mine forældre.

I morgen fortsætter vi med murbrokkerne, og forhåbentlig når vi at vælte væg 3 og køre alle murbrokkerne væk.

Næsten hele væg 2 er væltet og der er taget hul på væg 3.

Næsten hele væg 2 er væltet og der er taget hul på væg 3.

Væg 2 og 3 nede i samme højde. Nu skal murbrokkerne fjernes, inden vi kan komme videre.

Væg 2 og 3 nede i samme højde. Nu skal murbrokkerne fjernes, inden vi kan komme videre.

Tapet fjernet i gangen.

Tapet fjernet i gangen.

Tapet fjernet i gangen + kig ind til det nye badeværelse.

Tapet fjernet i gangen + kig ind til det nye badeværelse.

Facebook

Glædelig jul

For 12 år siden døde min farmor 1. juledag. Jeg var 16 år gammel og min farmor betød alverden for mig. Jeg husker ikke, at det som sådan ødelagde julen, at min farmor lå for døden. Vi havde ikke holdt jul sammen med hende, siden jeg var baby. Men jeg taklede hendes død på en sikkert typisk måde for min daværende alder; jeg holdt en lille fest med de bedste venner, druknede nok min sorg over hendes død.

I år er min jul endnu engang påvirket af dødsfald i nærmeste familie. Min faster blev fundet død om morgenen d. 22.12. og jeg takler det denne gang på en helt anden måde, end da min farmor døde.

Gennem de sidste par år er min faster kommet til at betyde mere for mig, end hun tidligere har gjort. Min fars side af familien har altid betydet meget for mig, jeg ligner dem mere, end jeg ligner min mors side. Men hvor vi kun så og snakkede med min fars familie ved den årlig påskefrokost da jeg var yngre (pånær min farmor), var min faster nu blevet en vigtig del af mit liv. Hun ringede ofte og var trofast læser af disse små indspark. Hun læste hvert et ord, vi berettede undervejs på vores tur til USA sidste år. Hvert år sendte jeg hende julekort, hun kvitterede med en interesse for mit liv. Da vi overtog nøglerne til vores nye hus, sendte hun en buket blomster.

Søndag aften d. 21.12. kunne jeg ikke falde i søvn. Jeg var kommet i tanke om, at jeg havde glemt at sende årets julekort til min faster. Hovedet har været fyldt med hus og arbejde. Jeg lå og overvejede, om jeg skulle skrive kortet dagen efter, og så måtte hun bare få det efter jul, eller om jeg skulle ringe til hende. Jeg besluttede at ringe til hende. Det nåede jeg ikke. Dagen efter blev jeg ringet op af min mor midt i arbejdstiden; min faster var blevet fundet død af min fætter tidligt om morgenen. Jeg pakkede sammen på arbejdet og hele familien drog mod København. Vi tog hjem til min fars storebror, havde base der. Jeg er ikke god til alt det med døden og slet ikke, hvis det er personer tæt på. Der har været alt for meget sygdom og død i min familie i 2014.

Jeg har for nu grædt de tårer, de skal grædes. Flere skal nok presse sig på ved begravelsen d. 7. januar. Men for nu vil jeg blot mindes min faster og glæde mig over, at jeg til det sidste havde så godt et forhold til hende. Kort før sin død  havde hun fundet to små babypudebetræk med sit eget og min fars navn broderet på. Dem ville hun give til mig og mine kommende børn. Jeg nåede ikke at få pudebetrækkene, men alligevel betød det alt, at hun havde tænkt på mig og ikke blot smidt dem ud. Jeg håber, at min fætter finder pudebetrækkene blandt min fasters egendele.

På trods af dødsfald blev det alligevel en glædelig jul med alt hvad der hører sig til af god mad, gaver, dans om træet og afslapning 1. juledag – lige præcis som det skal være.

2014-12-24 14.55.34-2 2014-12-24 17.40.21-2

Facebook

Årets lærestreg & et optøet hus

For en uge siden forlod vi vores base, vores lejlighed for at flytte hjem til mine forældre. Huset var på daværende tidspunkt ikke beboeligt, da der ikke var noget varme derude. At der hverken er køkken eller bad er kun en mindre ting, hvis man ikke kan holde varmen.

Den forgangne uge er blevet brugt på at finde os til rette i vores nye, midlertidige, hjem samt snakke frem og tilbage med diverse håndværkere. Således fik vi onsdag installeret en ny, fiks varmeveksler i stedet for den store klodsede og ødelagte varmtvandsbeholder. Onsdag var også dagen, hvor tømreren satte soldater op, så vi kan vælte de bærende vægge i juleferien.

Der har jo været en masse overvejelser frem og tilbage omkring husets tagkonstruktion, da vi gerne vil åbne op i køkken og stue, og gøre det hele sammenhængende. Det koster et par bærende vægge og hvad gør man så? Først var det meningen, at vi blot skulle have en 8,5 meter lang limtræsbjælke ind og understøtte konstruktionen. Vi bestilte bjælken, men samme dag som den blev leveret, bakkede vores første tømrer ud.. Sådan en custommade bjælke kan ikke returneres, damnit! Efter at vores første ingeniør så også viste sig at være en klovn, fandt vi både ny tømrer og ny ingeniør, og sammen har de lagt en plan!

Således er ny ingeniør nu ved at lave tegninger over konstruktion af gitterspær, hvilket ny tømrer så sætter sammen efter nytår. Endelig har vi følelsen af, at det går den rigtige vej! Der er varme i huset og vi har en masse at tage os til derude i juleferien – det bliver så godt.

Vi har fået en dyr lærestreg, men skal vi vende det til noget positivt (og det er vi nødt til at gøre!), så har vi lært, at håndværkerne skal være på regning og at de sørger for byggematerialer. Det kan tænkes, at det var billigere, at vi selv bestilte den bjælke, men til gengæld brænder vi pt. inde med en meget lang bjælke, som vi ikke kan bruge til andet end at bygge en sandkasse af.

Det er nok ikke den sidste lærestreg, vi får os. Men for nu er det nok – nu skal det gå fremad!

Gammel varmtvandsbeholder - ny varmeveksler

Gammel varmtvandsbeholder – ny varmeveksler

Soldater i det lille hus

Soldater i det lille hus

Nu hverken gulv i køkken eller bad… Det skal nok blive godt en eller dag!

Nu hverken gulv i køkken eller bad… Det skal nok blive godt en eller dag!

Facebook

Når flyttemænd er som sendt fra himlen

Nedpakning en sen aftentime...

Nedpakning en sen aftentime…

2014-12-12 07.15.17

Nedpakning en sen aftentime…

Der er ikke blevet lavet meget på huset de sidste to uger. Al vores energi har været koncentreret om flytningen fra lejligheden.

Selvom lejligheden ikke er større end 75 kvm. og meget normalt møbleret, så er det utroligt, så lang tid det kan tage at pakke det hele i kasser. Christ, vi har meget lort! Vi havde heldigvis truffet den fantastiske beslutning, at få et flyttefirma til at hjælpe os med flytningen. Vi har hverken energi eller overskud til også at skulle flytte alle vores ting.

Halvanden uge inden flytningen kom flyttemanden med 30 flyttekasser, som vi helt gratis kunne låne, når vi benyttede hans firma. Dét er god service! Sidste weekend gik derfor med at pakke det hele ned, men der er jo stadig en masse småting, som man bruger i hverdagen. Derfor blev vi først endegyldigt færdig med nedpakning en sen aftentime, dagen inden flyttefirmaet kom. Det var en hård uge, hvor alle timer udenfor arbejdstid blev brugt på at pakke, vaske tøj, rydde op osv.

Endelig blev det fredag og præcis kl. 7.30 – til aftalt tid – bankede to flyttemænd på vores dør. De dannede sig hurtigt et overblik over lejligheden, stillede nogle få spørgsmål, tog en kasse hver på nakken og så var flytningen igang. Vi skulle ikke andet end forlade lejligheden og tage på arbejde. Det var en kæmpe befrielse!

Tænk sig bare at kunne overlade det sure og tunge arbejde til andre. Jovist skal de have penge for det, men absolut intet overdrevet. Flyttemændene brugte ca. 4 timer inkl. transport på flytningen og skulle have 3600,- for det inkl. flyttekasser til låns. Det synes jeg egentlig er meget rimeligt.

Vi benyttede os af SIS Danmark og kan kun anbefale Dennis & co. til andre, der skal flytte.

Meget tom lejlighed efter flyttemændenes indtog

Meget tom lejlighed efter flyttemændenes indtog

Facebook