Category Archives: Voksenlivet

Gizmo

2015-05-21 14.56.31-2

Gizmo, 4 uger

“Hvad skal I med al den plads?”, “Så skal I vel snart have børn?!” osv.

Plads kan man vel aldrig få for meget af og tjoh, unger skal da nok komme – men først; GIZMO!

Vi er begge ultra katteelskere. Der er ikke noget bedre end en kat, der putter i sofaen, jager ens tæer eller fiser omkring bare fordi det er sjovt at spæne rundt.

Da vi flyttede sammen medbragte Kasper katten Mio – en stor rød hankat. Han var skøn og jeg elskede ham inderligt! Hver morgen lukkede Kasper ham ind, gav ham mad og kørte så på arbejde, mens Mio kom ind og sov en time med mig, inden jeg skulle op. Han havde de flotteste gule øjne og det skønneste væsen. Desværre blev han syg og vi måtte tilsidst sige farvel til ham. Jeg kan stadig tude lidt over det i dag.

Men nu er tiden kommet til, at en anden kat skal have en plads i vores hjem. I uge 29 flytter katten Gizmo således ind og vi glæder os!

2015-04-24 15.31.23

Helt nyfødt

2015-05-26 16.55.44

Gizmo med sin mor, bror og plejestorebror

Facebook

Det’ en kat

Måren Mårten er en kat! Vi så den selv forleden, efter den havde boltret sig på vores tag. Ude på halvtaget knagede det højt og i lyskeglen fra min telefon, sad en kat.. Ja ja, det er da bedre end Måren Mårten, men ikke nær så spændende.

Så tilbage til ligusterhækken og forstadsidyllen… Ligusterhækken har det faktisk ganske glimrende og nyder godt af al den regn – vi andre, not so much!

Der sker dog en smule spændende i forstaden. I morgen kommer vores tømrer og lægger det sidste gulv. Dermed slettes de sidste beskidte og støvede spor (vi glemmer lige al støvet i bryggerset) efter den store ombygning. Jeg glæder mig! Bygge-bo-i-rod-støv-og-flyttekasser-stress er ikke lige min kop te.

Facebook

Sygdom, muffins & fantastisk pæne klinker

Er denne weekend ikke gået betydeligt hurtigere end andre?! Jeg brugte lørdagen i sengen efter at have kæmpet mig gennem arbejdsdagene siden tirsdag med snotnæse og en hals beklædt med sandpapir. Kasper og min far tog tjansen med soveværelsesprojektet. Der skulle grundes, efter at vi sidste weekend fik fuldspartlet. Først når grunderen var tør, kunne vi sætte filt op. Det blev søndagens projekt.

Med en stemme der snildt kunne udkonkurrere en storrygers, var jeg med i huset i dag. For os er det lidt en milepæl, at vi nu kan sætte filt op – så er der jo snart kun malingen tilbage. Så selvfølgelig skulle jeg være med til at sætte filt op! En sød veninde og dertilhørende søde familie kom forbi med nybagte muffins, og så var det lige lidt nemmere at klare resten af arbejdsdagen. Hjemme igen røg jeg igen under dynen og ender nok med en sygedag i morgen.

I løbet af weekenden har vi kunne betragte de flotte, nylagte klinker i både køkken og badeværelse. Der mangler blot at blive fuget samt opsat et par kantklinker i badeværelset – det er lidt vildt!

2015-02-20 15.46.33 2015-02-20 15.46.53 2015-02-20 15.47.11

Planen for den kommende uge er, at mureren mandag fuger i badeværelset og køkkenet. Tirsdag, onsdag og torsdag kommer tømreren og sætter gipsloft op, laver cisternekasse (kassen rundt om cisternen på ovenstående billede) samt laver forarbejdet til at kunne lægge det nye trægulv. I weekenden skal vi selv sætte resten af filtet op i soveværelset. Det bliver en vild uge!

Facebook

28 år og hjemmeboende

Det er ikke lige umiddelbart noget, der lyder tiltalende. Men det er faktisk ikke at kimse af.

Nogen vil vide, at Kasper og jeg den seneste halvanden måned har boet hos mine forældre, da det nye hus endnu ikke er beboeligt og vi havde opsagt vores lejlighed.
Da vi flyttede i midten af december, var det med en forventning om, at vi ville være ude igen i løbet af en måneds tid. Den måned er nu gået og vi gør så småt status.

Vi har det faktisk godt her. Det er gået over al forventning for os begge – ikke mindst for Kasper, der skal bo hos sine svigerforældre. Der er det måske en smule mere naturligt for mig at bo hos mine forældre.

Det er faktisk rart at have det her afbræk – at bo hos sine forældre og blive nurset lidt. Inden vi flyttede ind var det aftalen, at vi betalte et lille beløb for at bo her og lavede mad til os alle tre gange om ugen. Realiteten er, at vi betaler det lille beløb, men vi laver kun mad, når vi lige føler for det. Det bliver som regel til et par gange om ugen. Hvis vi giver udtryk for den dårlige samvittighed, får vi bare at vide, at de bare er glade for at vi er her. Det da fantastisk at have sådan et forhold til sine (sviger)forældre! Tænk sig, at de faktisk nyder, at vi bare kommer her og afbryder deres hverdagsrutiner, roder, tømmer køleskabet, fylder vaskekælderen… Vi sørger selvfølgelig selv for vasketøj samt rengøring på vores værelse, men ellers er det rigtig meget som at være teenager igen og bo hjemme – bortset fra at vi (heldigvis) ikke er 16 år længere!

Men alting har en ende, og vi glæder os da også usigeligt meget til at flytte ind i huset. Vi satser på, at påsken bliver brugt på indflytning. Den falder meget belejligt i starten af april, hvor jeg desværre også bliver ledig igen.

Indtil da skal der lyde en stor TAK til mine forældre, fordi de vil huse os på den allerbedste og mest afslappede måde.

Facebook

Der sker faktisk lidt…

Så gik der næsten en måned og selvom vi ikke synes, at der sker de helt store fremskridt i renoveringen, så er der alligevel sket en hel del den sidste måned.

Hele juleferien knoklede vi og nåede også vores målsætninger, men da ferien sluttede, havde vi brug for mere ferie. Vi havde ikke fået slappet af og ladt batterierne op, i stedet havde vi lange og ømme arme. Det hårde fysiske arbejde med murbrokker og ture til lossepladsen fortsatte. Tænk, at der kan være så mange murbrokker i et hus – vi har jo ikke revet ydervæggene ned. Der blev bare konstant ved med at være murbrokker og støv overalt!

Men det var ikke kun fysisk, at vi var kommet på overarbejde. I det nye års første dage konstaterede tømreren, at strøerne i gangen ikke havde det så godt. De var ikke rådne (thank God!), men de var slidte og fyldt med huller, så det ville bliver et stort arbejde at skulle lægge et nyt trægulv på dem. Tømreren foreslog i stedet, at vi fik mureren til også at støbe gulv i gangen, når nu han alligevel var igang med køkkenet og badeværelset.
Vi brugte nogle dage på at lægge nyt budget, indhente nye tilbud og overveje, men måtte tilsidst erkende, at budgettet ikke tillod en ekstraudgift på 35.000,-. Det tog overraskende hårdt på energien, at overveje den nye plan. Nu havde vi jo lige – endelig- besluttet os for én plan, hvor vores del af det tunge arbejde snart ville være overstået og håndværkerne kunne tage 100% over. Hvorfor så pludselig begynde at ændre på alt det?!
Pudsigt nok, ligemeget hvor meget vi helst ville den nye læsning, så sænkede der sig en ro over os lige i det sekund, at vi tog beslutningen om at holde os til den oprindelig plan. Nu kunne vi komme videre uden at vi skulle spinke og spare alt for meget!

Det skal nok blive godt alligevel og det har kun været lærerigt for os pludselig at skulle overveje en helt ny løsning, sætte alle håndværkere på standby og lægge et helt nyt budget. Man skal ikke være bange for at overveje nye ting, det skal nok gå, men det vigtigste er trods alt, at økonomien kan følge med.

Der er blevet skovlet en pokkers masse murbrokker og kloakstinkende jord!

Der er blevet skovlet en pokkers masse murbrokker og kloakstinkende jord!

Det er de små fremskridt, der tæller. Her er vandrørene til bruser og håndvask :D

Det er de små fremskridt, der tæller. Her er vandrørene til bruser og håndvask.

Kasper tog hul på den allersidste væg, der skal ned. En tynd skillevæg, der dog har kostet temmelig meget sved (og ømme muskler) - men ingen tårer endnu.

Kasper tog hul på den allersidste væg, der skal ned. En tynd skillevæg, der dog har kostet temmelig meget sved (og ømme muskler) – men ingen tårer endnu.

Facebook

Going down

Yes! Endelig er der skred i arbejdet og det går lynende hurtigt fremad. Julen har været fyldt med sociale arrangementer, men vi har en liste over husprojekter, der skal nås i denne ferie. Håndværkerne tager fat i uge 2, så vi skal være klar med vores del af arbejdet inden da.

Juleferiens husprojekter:

  • Vælte væg 2done! Nu skal murstenen bare køres væk…hej lange arme og øm ryg!
  • Vælte væg 3delvist done, forhåbentlig bliver den væltet 100% i morgen + alle murbrokker bliver kørt væk.
  • Fjerne strøger i køkken + nyt badeværelsedone, Kasper havde lige en effektiv dag i forgårs, hvor han både fjernede strøger samt fik startet på væg 2.
  • Fjerne gamle radiatorer i køkken + nyt badeværelsemangler, men vi når det forhåbentlig inden nytår.
  • Fjerne tapet i gang-arealdelvist done, der mangler kun lidt småtteri, som skal tages med tapetdamperen (en af de bedste opfindelser nogensinde!)
  • Fjerne gerichter i gang-arealdone, men Christ hvor de drillede. Gerichter bør sættes op med dykkere (søm uden hoveder), men disse var selvfølgelig sat op med helt almindelige søm. Tak til søster for det enorme pillearbejde med at få sømmene ud. Vi har gemt de gamle gerichter i tilfælde af, at vi skal bruge dem senere, så vi har ens gerichter i hele huset.

Vi har således allerede nået en hel del indtil videre, men at køre murbrokker væk tager meget længere tid end beregnet. For det første tager det tid at fylde traileren, jovist, men vi kan jo ikke bare fylde i den. Den skal jo også lige kunne holde til vægten. Så afsted til lossepladsen hvor alle murbrokkerne skal skovles op i containeren (naller i ryg og arme!), derefter tilbage til huset og begynde forfra. Efter 3-4 ture i går var vi begge så ødelagte og trætte, at vi gav op og tog hjem til vores midlertidige hjem hos mine forældre.

I morgen fortsætter vi med murbrokkerne, og forhåbentlig når vi at vælte væg 3 og køre alle murbrokkerne væk.

Næsten hele væg 2 er væltet og der er taget hul på væg 3.

Næsten hele væg 2 er væltet og der er taget hul på væg 3.

Væg 2 og 3 nede i samme højde. Nu skal murbrokkerne fjernes, inden vi kan komme videre.

Væg 2 og 3 nede i samme højde. Nu skal murbrokkerne fjernes, inden vi kan komme videre.

Tapet fjernet i gangen.

Tapet fjernet i gangen.

Tapet fjernet i gangen + kig ind til det nye badeværelse.

Tapet fjernet i gangen + kig ind til det nye badeværelse.

Facebook

Glædelig jul

For 12 år siden døde min farmor 1. juledag. Jeg var 16 år gammel og min farmor betød alverden for mig. Jeg husker ikke, at det som sådan ødelagde julen, at min farmor lå for døden. Vi havde ikke holdt jul sammen med hende, siden jeg var baby. Men jeg taklede hendes død på en sikkert typisk måde for min daværende alder; jeg holdt en lille fest med de bedste venner, druknede nok min sorg over hendes død.

I år er min jul endnu engang påvirket af dødsfald i nærmeste familie. Min faster blev fundet død om morgenen d. 22.12. og jeg takler det denne gang på en helt anden måde, end da min farmor døde.

Gennem de sidste par år er min faster kommet til at betyde mere for mig, end hun tidligere har gjort. Min fars side af familien har altid betydet meget for mig, jeg ligner dem mere, end jeg ligner min mors side. Men hvor vi kun så og snakkede med min fars familie ved den årlig påskefrokost da jeg var yngre (pånær min farmor), var min faster nu blevet en vigtig del af mit liv. Hun ringede ofte og var trofast læser af disse små indspark. Hun læste hvert et ord, vi berettede undervejs på vores tur til USA sidste år. Hvert år sendte jeg hende julekort, hun kvitterede med en interesse for mit liv. Da vi overtog nøglerne til vores nye hus, sendte hun en buket blomster.

Søndag aften d. 21.12. kunne jeg ikke falde i søvn. Jeg var kommet i tanke om, at jeg havde glemt at sende årets julekort til min faster. Hovedet har været fyldt med hus og arbejde. Jeg lå og overvejede, om jeg skulle skrive kortet dagen efter, og så måtte hun bare få det efter jul, eller om jeg skulle ringe til hende. Jeg besluttede at ringe til hende. Det nåede jeg ikke. Dagen efter blev jeg ringet op af min mor midt i arbejdstiden; min faster var blevet fundet død af min fætter tidligt om morgenen. Jeg pakkede sammen på arbejdet og hele familien drog mod København. Vi tog hjem til min fars storebror, havde base der. Jeg er ikke god til alt det med døden og slet ikke, hvis det er personer tæt på. Der har været alt for meget sygdom og død i min familie i 2014.

Jeg har for nu grædt de tårer, de skal grædes. Flere skal nok presse sig på ved begravelsen d. 7. januar. Men for nu vil jeg blot mindes min faster og glæde mig over, at jeg til det sidste havde så godt et forhold til hende. Kort før sin død  havde hun fundet to små babypudebetræk med sit eget og min fars navn broderet på. Dem ville hun give til mig og mine kommende børn. Jeg nåede ikke at få pudebetrækkene, men alligevel betød det alt, at hun havde tænkt på mig og ikke blot smidt dem ud. Jeg håber, at min fætter finder pudebetrækkene blandt min fasters egendele.

På trods af dødsfald blev det alligevel en glædelig jul med alt hvad der hører sig til af god mad, gaver, dans om træet og afslapning 1. juledag – lige præcis som det skal være.

2014-12-24 14.55.34-2 2014-12-24 17.40.21-2

Facebook

Første spadestik

Fredag eftermiddag fik vi nøglerne til huset. Lige så meget som vi så frem til at få nøglerne, lige så meget så vi frem til at slippe af med ejendomsmægleren. Han er en creepy lille mand – mere om det en anden dag.

Kasper var desværre blevet syg natten inden, så vi gennemgik bare huset hurtigt, fik aflæst el, vand osv. og fik udleveret nøgleren. Huset var nu vores! Yderst ambivalent følelse. Glade som bare pokker, men også en smule nervøse over det store projekt, vi nu kaster os ud i.

Lørdag var Kasper stadig syg, men nedrivningen skulle jo igang. Jeg tog derfor ud i huset uden gemalen, men i stedet sammen med mine forældre, der gav en kæmpe hånd med det hele! Svigermor kom også forbi og hjalp nogle timer inden hun skulle på arbejde.

Efter 6 timers arbejde havde vi blandt andet tømt hele det værelse, hvor der skal være nyt badeværelse; brækket en hems ned, fjernet gulvpaneler, fjernet loft og skrabet halvdelen af tapetet af. Ude i gangen var loftet også delvist revet ned, mens det gamle badeværelse så småt var tømt for inventar. Vi kørte to store læs på lossepladsen – holy Moses hvor fylder sådan en gang listeloft!

Lørdag aften var Kasper stadig syg og natten til søndag var vi desværre nødt til at tage til lægevagten, da han havde over 40 i feber. Lægen valgte at indlægge ham i isolation, da man frygtede at det var noget farligt smitsomt. Jeg var først hjemme i min seng igen kl. 6 søndag morgen, så der blev ikke lavet meget ude i huset søndag. Dog en kæmpe tak til mine forældre for også at have taget et par timer derude søndag!

Heldigvis er Kasper blevet udskrevet i dag på trods af at lægerne stadig ikke ved, hvad han fejler. Efter opstart på antibiotika går det dog væsentligt fremad med ham, så vi satser på, at han er klar til at arbejde i huset næste weekend.

Kommende badeværelse før nedrivning

Kommende badeværelse før nedrivning

Kommende badeværelse efter nedrivning

Kommende badeværelse efter nedrivning

Listeloftet i entréen er nu fortid

Listeloftet i entréen er nu fortid

2014-11-02 11.17.55

Listeloftet i entréen og gangen er nu fortid

Facebook

Når man køber et hus…

1255158

I foråret begyndte vi for alvor at drømme om hus og have, at have vores eget sted. Vi faldt for et lille enderækkehus i udkanten af Odense, men det blev solgt for næsen af os. Vi var ude at kigge på et par andre huse, men intet var som det lille rækkehus. I sensommeren dukkede der dog et nyt hus op. Ganske vist færre kvadratmeter, men beliggenheden var uden tvivl bedre og haven dobbelt så stor.

Første gang vi fik en fremvisning i huset, løb vi nærmest skræmte væk. Alt skulle laves. Intet var blevet istandsat siden huset blev bygget i 1960. Det var det originale køkken og det originale bad. Det var brunt i brunt. Men drømmen voksede. Vi så muligheder i huset. Hvis man nu bare lige vælter den her væg, flytter badeværelset herhen og vælter endnu en væg. Der var ikke grænser for, hvad vi mente, der kunne gøres i huset.

Huset havde været til salg længe og ad flere omgange. Sælger var økonomisk presset, da han havde købt et nyt hus – i 2008. Vi besluttede at afgive et pinligt lavt bud – 1.150.000 kr. – 450.000 kr. under udbudsprisen. Sælger sagde selvfølgelig blankt nej. Men vi ville have det hus, så efter et par måneders forhandling kunne vi endelig skrive under på det, til en pris som både vi og sælger kunne acceptere.

Vi får først nøglerne officielt d. 1. november, så lige nu går tiden med alt det praktiske – hvilke forsikringer skal vi have? Hvilket lån er bedst for os? Hvordan skal det nye badeværelse se ud?

Huset set bagfra

1255162

Haven med de mange muligheder

1255153

Brunt i brunt

1255164

Det originale køkken

1255176

Gæstetoilettet – også kaldet cigaræsken

Facebook