Category Archives: Glæde

Gizmo

2015-05-21 14.56.31-2

Gizmo, 4 uger

“Hvad skal I med al den plads?”, “Så skal I vel snart have børn?!” osv.

Plads kan man vel aldrig få for meget af og tjoh, unger skal da nok komme – men først; GIZMO!

Vi er begge ultra katteelskere. Der er ikke noget bedre end en kat, der putter i sofaen, jager ens tæer eller fiser omkring bare fordi det er sjovt at spæne rundt.

Da vi flyttede sammen medbragte Kasper katten Mio – en stor rød hankat. Han var skøn og jeg elskede ham inderligt! Hver morgen lukkede Kasper ham ind, gav ham mad og kørte så på arbejde, mens Mio kom ind og sov en time med mig, inden jeg skulle op. Han havde de flotteste gule øjne og det skønneste væsen. Desværre blev han syg og vi måtte tilsidst sige farvel til ham. Jeg kan stadig tude lidt over det i dag.

Men nu er tiden kommet til, at en anden kat skal have en plads i vores hjem. I uge 29 flytter katten Gizmo således ind og vi glæder os!

2015-04-24 15.31.23

Helt nyfødt

2015-05-26 16.55.44

Gizmo med sin mor, bror og plejestorebror

Facebook

Nyt køkken

Køkken1

Nøj hvor har det været længe undervejs! Men endelig – endelig – er vi blevet enige med HTH om en pris på vores nye køkken.

Først skulle vi bare lige flytte ind, så ville vi bestille køkkenet. Pludselig røg opsparingen på halv-uforudsete ting og så blev køkkendrømmen lidt mere utydelig. Så fik vi af banken tilbudt at omlægge vores realkreditlån, men da vi ikke kunne gå mere end en enkelt procent ned, blev den idé også hurtigt droppet. Så meget ville vi trods alt ikke få ud af at omlægge lånet. Men nu ser det hele lidt lysere ud, og på tirsdag underskriver vi købsaftalen på vores nye køkken – jubii!

Facebook

Det’ en kat

Måren Mårten er en kat! Vi så den selv forleden, efter den havde boltret sig på vores tag. Ude på halvtaget knagede det højt og i lyskeglen fra min telefon, sad en kat.. Ja ja, det er da bedre end Måren Mårten, men ikke nær så spændende.

Så tilbage til ligusterhækken og forstadsidyllen… Ligusterhækken har det faktisk ganske glimrende og nyder godt af al den regn – vi andre, not so much!

Der sker dog en smule spændende i forstaden. I morgen kommer vores tømrer og lægger det sidste gulv. Dermed slettes de sidste beskidte og støvede spor (vi glemmer lige al støvet i bryggerset) efter den store ombygning. Jeg glæder mig! Bygge-bo-i-rod-støv-og-flyttekasser-stress er ikke lige min kop te.

Facebook

2 uger til indflytning – forhåbentlig

2015-03-14 14.10.00

Nyspartlede vægge og loft i køkkenet

Der er nu kun lidt over 2 uger til, at vi forhåbentlig kan flytte ind i huset. Alle arbejder på højtryk for at det lykkes, og vi er rørte og dybt taknemlige over al den hjælp. Der er ingen problemer i at bo ved mine forældre, men vi er ved at være mere end klar til at rykke ind i huset, pakke vores ting ud og ikke længere bo i en kuffert.

Vores boligsituation tager hårdt på os begge, og vi skiftes til at have gode og dårlige dage. De sidste 14 dage har jeg været delvist lagt ned af stress. Jeg havde jo nok set det komme; lidt for ofte syg, lidt for meget hovedpine blandet med kvalme og svimmelhed. Det resulterede i et kraftigt migræneanfald med synsforstyrrelser forrige uge. Først kom synsforstyrrelserne, det var som havde jeg kigget mod solen i lidt for lang tid. Mine arme og ben føltes fluffy og snurrende. En god kollega sendte mig til lægen, der sendte mig videre hjem i seng. Der lå jeg så i fire dage, kun afbrudt af lidt arbejde i huset og et venindebesøg. Jeg er endnu ikke på toppen og er dagligt svimmel. Efter endnu et besøg hos lægen er jeg blevet beordret at skære ned på aktiviteterne – men det er vist nemmere sagt end gjort!

Vi har dog taget konsekvensen og afsat en slat penge til Bruno, den flinke maler vi har hyret til at ordne loft og vægge i badeværelset samt loft i køkkenet. Han og hans lille team er nu godt i gang, og det er en glæde at komme ud i huset og se dagens fremskridt. De gør et virkelig godt stykke arbejde og vi har genfundet troen på, at vi nok skal nå indflytning til påske.

Da alt det hårde og presserende arbejde med vægge og lofter nu er udliciteret, kan vi koncentrere os om alt det andet, der også skal gøres i sådan et hus. Vi har derfor brugt weekenden på at færdigmale soveværelset, afdampe lidt tapet, feje terrassen og forhaven, gøre rent i bryggerset (der lå et tykt lag støv og mur-smulder) og hænge vores nye husnummerskilt op. Det har været fantastisk med en weekend, hvor vi faktisk kan stå oprejst søndag aften. Selvom weekenden er gået lynende hurtigt, så har den været hyggelig og ikke fyldt med stress over, at pudsen ikke vil sidde fast på væggen, og at filten ikke vil klæbe til loftet.

2015-03-14 14.09.41

Nyspartlede vægge og loft i køkkenet. Der kommer køkkenskabe under vinduerne, så væggene der bliver ikke spartlet.

2015-03-14 14.10.17

Nyspartlede vægge på badeværelset.

2015-03-14 14.12.49

Ny- og færdigmalet soveværelse! Vinduerne mangler dog…

Facebook

Nyt hus – nyt køkkengrej

Køkken

 

Ikke?! Det troede vi 😉 Om en måneds tid har jeg sidste arbejdsdag på mit nuværende arbejde og derfor skulle diverse personalerabatter jo udnyttes til fulde, mens tiden er. Vi brugte derfor lidt af søndag eftermiddag på at fylde en indkøbsvogn i Inspiration med alt det yderst nødvendige til vores nye køkken + lidt ekstra.

Selvom det gamle køkken er smidt på lossepladsen har vi gemt kogepladen. Uheldigvis er det induktion og det dur de gamle gryder ikke til, så der måtte nye ind- Fantastisk undskyldning for at udskifte de snart 10 år gamle Eva Trio-gryder, hvor kalk for længst har angrebet den ellers flotte, sorte yderside. Valget faldt på OBH Nordicas Supreme-serie.

Samlingen af Royal Copenhagen vokser stille og roligt. Som Kasper siger, så er det sådan et godt ønske til fødselsdag og jul. Men det er jo altid dejligt at kunne invitere gæster, så 3 dybe tallerkener blev også indkøbt, så den ene der hjemme kunne få lidt selskab.

Kage er altid godt, lagkage er dobbelt så godt, men en kage skal skæres ordentligt og da kagespaden fra Stelton længe har stået på ønskelisten, fik jeg også lov at købe den med hjem. – og den var endda sat ned med 50%!

Kasper fik også lov at få en enkelt ting – dog ikke til køkkenet. Han har i uendelige tider brokket sig over sin shaver, så når nu vi alligevel skulle gøre et godt indhug i opsparingen, måtte der jo også en ny shaver til. Cooltec, rensestation og afsindigt mange andre fancy ting – manden har fået nyt legetøj.

Pokkers materialistisk ja, men vi elskede det! En gang i mellem skal man have lov at brænde en slat penge af på lige netop det, man ønsker sig.

Facebook

Sygdom, muffins & fantastisk pæne klinker

Er denne weekend ikke gået betydeligt hurtigere end andre?! Jeg brugte lørdagen i sengen efter at have kæmpet mig gennem arbejdsdagene siden tirsdag med snotnæse og en hals beklædt med sandpapir. Kasper og min far tog tjansen med soveværelsesprojektet. Der skulle grundes, efter at vi sidste weekend fik fuldspartlet. Først når grunderen var tør, kunne vi sætte filt op. Det blev søndagens projekt.

Med en stemme der snildt kunne udkonkurrere en storrygers, var jeg med i huset i dag. For os er det lidt en milepæl, at vi nu kan sætte filt op – så er der jo snart kun malingen tilbage. Så selvfølgelig skulle jeg være med til at sætte filt op! En sød veninde og dertilhørende søde familie kom forbi med nybagte muffins, og så var det lige lidt nemmere at klare resten af arbejdsdagen. Hjemme igen røg jeg igen under dynen og ender nok med en sygedag i morgen.

I løbet af weekenden har vi kunne betragte de flotte, nylagte klinker i både køkken og badeværelse. Der mangler blot at blive fuget samt opsat et par kantklinker i badeværelset – det er lidt vildt!

2015-02-20 15.46.33 2015-02-20 15.46.53 2015-02-20 15.47.11

Planen for den kommende uge er, at mureren mandag fuger i badeværelset og køkkenet. Tirsdag, onsdag og torsdag kommer tømreren og sætter gipsloft op, laver cisternekasse (kassen rundt om cisternen på ovenstående billede) samt laver forarbejdet til at kunne lægge det nye trægulv. I weekenden skal vi selv sætte resten af filtet op i soveværelset. Det bliver en vild uge!

Facebook

En frossen morgen

Morgengåtur i et frostklart landskab pyntet med hvidrumpede rådyr og harer på spring.

2015-02-06 09.59.30 2015-02-06 09.59.25 2015-02-06 09.59.20 2015-02-06 09.59.15

Facebook

Betagende Boston

Det er nu allerede over et år siden, at vi var på vores livs rejse – en måned i USA, bare os to.

På vores tur var vi nogle dage forbi Boston, og der var ingen tvivl om, at vi begge var yderst betagede af byen. Byen rummer så mange spændende og seværdige ting, at vi knap nåede halvdelen. Samtidig er Boston utrolig smuk med dens blanding af nyt og gammelt byggeri i én flot sameksistens, beliggenheden ude ved vandet og dens bymidte, der både er grøn, rolig og flot.

Fik vi muligheden igen, skulle vi helt sikkert tilbage til Boston. I stedet kan vi drømme os tilbage via fotografen Julian Trybas “layer-lapse”-video. Videoen består af mere end 150.000 billeder af Boston, der på 350 timers redigeringsarbejde er smeltet sammen til en 3 min. lang layer-lapse-video.

Nyd den og bliv betaget af betagende Boston.

2013-08-28 18.21.14

Boston centrum

 

Facebook

Alcudia – Mallorca

Vi starter, hvor vi slap – sommerferien 2014. Vi havde sammen med svigermor bestilt en uges badeferie på Mallorca gennem Star Tour. Vi havde booket en toværelses lejlighed på Orquidea Playa i Alcudia. Jeg havde været i Alcudia én gang før, i sommeren 2009, så jeg havde en idé om, hvor i byen, der var godt at bo. Det skulle være tæt på stranden og tæt på havnen. Med Orquidea Playa fik vi begge dele.

Hotellet ligger få meter fra stranden, man skal blot over en lille gangbro, der fører over en af Alcudias mange små kanaler. Nogle steder er kanalerne så rene, at man nemt kan bade der i stedet for ude i havet. Nede på stranden er der en asfalteret sti, der fører ind til havnen. Der tager ca.25-30 min. at gå. På havnen ligger der mange lækre restauranter, der er små hyggelige boder alskens dimser og karruseller for børn. En aften spiste vi tapas på havnen, det var utrolig lækkert og vi blev mere end mætte – nærmest propfyldte. Stemningen på havnen er især god for dem, der vil have lidt mere gang i den.

Ved siden af hotellet lå den bedste beach bar, Playero. Vi sad med fødderne i sandet og drak litervis af sangria hver dag – Alcudias bedste sangria. Deres menukort er virkelig stort, men det skal man ikke lade sig skræmme af – de kan virkelig lave mad! Vi spiste der flere gange i løbet af ferien, både til frokost og aftensmad, så vi fik prøvet lidt af hvert. Det var virkelig lækkert!

Vi er vilde med Mallorca!

IMG_2286

Stranden i Alcudia, udsigt fra en lille beach bar, der lå ved hotellet.

IMG_2287

Stranden i Alcudia

IMG_2300

Den gamle del af Alcudia

IMG_2302

Stort marked i en nærliggende by.

2014-06-19 11.11.36

Orquidea Playa, Alcudia

IMG_2364

Stranden i Alcudia – helt inde ved havnen.

IMG_2369

Orquidea Playa, Alcudia

IMG_2372

Palma

IMG_2374

Palma

IMG_2381

Katedralen i Palma

IMG_2401

Katedralen i Palma

IMG_2416

Palma – lige nedenfor katedralen

IMG_2417

Palma

2014-06-20 11.55.41

Palma

IMG_2429

Palma

IMG_2436

Alcudias gamle bydel

IMG_2440

Alcudias gamle bydel

2014-06-23 13.34.11

Lige udenfor hotellet lå stranden og Alcudias mange små kanaler. Vandet i kanalerne er så rent, at man sagtens kan bade i det. Både ved stranden og i kanalerne svømmer der små fisk.

IMG_2306 IMG_2320

Facebook