Category Archives: Brok

Mår på loftet?

Vi jagter stadig spøgelser… Vores mistanke går dog i retning af en mår på loftet, i hvert fald hvad angår bankelydene – jeg tvivler på, at mår ser Netflix.

Vores soveværelse vender ud mod baghaven. Der er en terrassedør ud til en lille overdækket terrasse. Det passer lige med, at taget på carporten fører til den lille overdækkede terrasse, hvis gennemsigtige bølgeplastictag når helt hen til taget på tilbygningen.

Her til aften ligger jeg i sengen med computeren i skødet. Der er noget, der pusler udenfor. Noget større end en fugl går rundt på halvtaget. Jeg når kun at skimte poter og en hale i mørket, så er den væk. Men jeg hørte jo intet kravle op på halvtaget. Var det bare en kat eller har vi virkelig fået mår på loftet?!

Typisk mig er jeg jo straks nervøs for det værste! Tænk hvis det er en mår, det magter jeg ikke. Men igen, hvorfor skulle vi være så uheldige? Det er i hvert fald sikkert, at jeg liiiige skal ud og tjekke halvtaget i morgen. Måske jeg kan skimte en åbning ind til loftet.

Et gammelt råd lyder, at hvis et hønseæg kan komme igennem, så kan en mår også!

Godnat…

Facebook

Det primitive køkken

2015-04-23 16.25.11

Temmelig primitivt køkken!

Dengang vi lagde planer for hele ombygningsprocessen, regnede vi med, at vi ville beholde det gamle køkken midlertidigt. Den plan holdt hurtigt ikke vand og køkkenet røg ned sammen med murbrokkerne.

Nu er vi så der, hvor vi er flyttet ind i huset, men ikke har noget rigtigt køkken. “Vi har grillen, et køleskab og en microovn – vi skal nok klare os!” – HAH! Ja ja, vi har da også lånt et par campingkogeplader, der virker upåklageligt, men som det vanvittige ordensmenneske jeg er, så er jeg allerede – efter knap en uge i huset – ved at være rimelig træt af det der primitive køkken! For slet ikke at snakke om, at vi jo ikke engang har en køkkenvask. Næh nej, den daglige opvask klares i vores sprit nye håndvask på badeværelset – jeg er ikke fan!

Heldigvis er vi stadig velkomne hos mine forældre – selv efter de har holdt os ud non-stop i 4 måneder…ret godt klaret – så da de inviterede på hjemmelavede tarteletter, slog vi til! Lækker mad og ingen opvask – what’s not to like. Oven i købet med is til dessert – sådan noget sker heller ikke her på adressen, for så er man ret meget nødt til at have en fryser eller spise al isen på én gang…hvilket selvfølgelig heller ikke ville være helt skidt.

2015-04-22 18.10.51

Rimelig lækre tarteletter

Men altså, det er der rigtige køkken må nu ret gerne finde vej hertil ASAP!

Facebook

Snevejr i forstaden

Snevejr i forstaden

Snevejr i forstaden

Jamen se nu hvor fint det lille hus kan tage sig ud! Lidt sne pynter væsentligt på det skrot, der engang bliver til vores lille slot.

For første gang var vi i dag ude i huset og arbejde på en hverdag efter arbejde. Vi er gået i gang med at hjælpe mine forældre med istandsættelse af soveværelset, men det går bare ikke så stærkt, som vi gerne ville, at det skulle. Det er en lang proces at sætte sådan fire vægge + loft i stand, så lang en proces at jeg på ingen måde kan huske, hvilke steps vi har været igennem, og hvilke vi mangler – hurra for min far!

Udover at knokle med væggene skulle vi også lige inspicere badeværelset. I søndags opdagede Kasper, at VVS’eren ikke helt har overholdt tegningen for installationer og inventar i badeværelset. Det betyder, at fra kanten af brusenichen er det hele lige rykket 10 cm til højre. Heldigvis havde vi i forvejen sat ekstra plads af, så det hele ikke sad for tæt, så forhåbentlig bliver det ikke et problem. Men det er da møgirriterende! Derudover ringede mureren i dag og spurgte, om vi havde lagt mærke til, at brusearmaturet sidder temmelig højt – mere præcist 30 cm for højt! Normalt er der ca. 90 cm fra gulv til armatur, i vores bruseniche er der 120 cm. Pis! Gulvet er jo støbt nu, så det kan ikke bare lige laves om, men heldigvis lød mureren ikke specielt bekymret, han ville dog gerne lige ringe til VVS’eren og gøre ham opmærksom på fejlen. Suk… Vi vil så skrive en mail til ham en af dagene og gøre ham opmærksom på den anden fejl. Træls med de to fejl – han er ellers super effektiv (måske for meget?!) og overholder alle aftaler – undtagen lige placeringen af inventar og armatur. Øv!

Istedet for fejlene vendte vi blikket mod køkkenet og den nye åbning ind til stuen – det bliver så godt, når det engang står færdigt! Indtil da pynter sneen gevaldigt udenfor og skjuler alt det byggeaffald, der roder i forhaven.

Facebook

Den dag træerne forsvandt

Jeg kan huske, da jeg var barn og den store allé ude ved Rosengårdcentret var fyldt med kastanjer, men også lidt uhyggelig at gå igennem.

Da man byggede det nye IKEA, fældede man alle kastanjetræerne. Der var ikke længere plads til dem.

Sidste vinter var alle de store flotte træer i den ene side af Windelsvej pludselig fældet. Der skulle være plads til gadebelysning… Lygtepæle, hvor det alligevel kun er hveranden, der er tændt.

Sidste vinter hærgede en slem storm, der væltede halvdelen af de små vejsidetræer på vores vej. I dag er resten blevet fældet – de stod lidt i vejen. Det samme er lige sket inde på koncerthusgrunden. Der skal bygges en ny parkeringskælder, så træerne skulle væk.

På vores nye vej er der heller ingen træer. Jeg forestiller mig, at der engang var – ellers ville man vel ikke kalde det en allé?

Hvor vil jeg hen med det her? Jeg vil derhen, hvor det kommer til udtryk, hvor vanvittigt det er, at kommunen, private etc. bare fælder og fælder træer for et godt ord. “Jamen det stod  lige i vejen!” Nej, det gjorde det ikke. Dit byggeri kom i vejen!

Vi udleder stadig mere og mere CO2. Her hjælper det jo så absolut ikke, at vi går og fælder alle træerne.

Kære Odense Kommune, stop nu med at fælde alle de træer. Prøv om ikke I kan tænke bare en smule kreativt og bibeholde træerne. De er ikke kun gode for jorden og luften, de bidrager også til en pænt og grønt bybillede.

Jeg læste forleden et læserbrev i Fyens Stiftstidende. Læseren, der er bosiddende udenfor Odense, skrev, at han ikke længere brød sig om at besøge Odense. For en gangs skyld handlede det ikke om Thomas B. Thriges Gade, det handlede simpelthen om, at han synes, at Odense var blevet en grim by. Der var en træer til at forskønne og pynte på de grimme bygninger. Nu står byen bare rå og kold..

Odense Kommune og alle jer andre – tænk jer nu om!

Facebook

Det skal åbenbart ikke være nemt…

Dem der kender os godt, ved i forvejen at denne hushandel ikke har været nem. Det har været en udfordring at finde en pris, begge parter kunne være tilfreds med. Mægleren har været slesk, løget og ganske enkel svær at stole på. Selvfølgelig er han sælgers mand, men alligevel…

Da vi så huset anden gang tilbage i juli, var der vådt på bryggersgulvet. Det var tydeligt, at noget var galt. Mægleren skyndte sig at undskylde det med, at sælger bare havde vasket gulv. Vi åbnede skabet ind til varmtvandsbeholderen, der sjovt nok stod og dryppede. Sælger lovede, at de ville få skiftet den ødelagte varmtvandsbeholderen ud med en varmeveksler. Det skete så aldrig…

Halvanden måned senere, i midten af september, var det desværre et af de forbehold, vi var nødt til at trække tilbage. Sælgers realkreditinstitut havde lukket for kassen og det samme havde sælgers bank. Vi fik at vide, at de havde lukket for vandet ude i huset, så det burde ikke være et problem med den ødelagte beholder.

Den sidste måneds tid har vi nogle gange lånt nøglen til huset, der alligevel står tomt. Vi skulle derud med nogle håndværkere, der skulle give et tilbud på ombygningen. Vi har flere gange undret os over, at det var tydeligt, at sælger havde været ud ei huset og ‘ryddet op’ – flyttet stigen, slået græsset. Men det var først i tirsdags, at vi begyndte at lægge to og to sammen.

Tirsdag var vi endnu engang ude i huset og endnu engang var bryggersgulvet plask vådt! Det var tydeligt, at vandet kom fra varmtvandsbeholderen. Sælger har åbenbart lukket for vandet, men ikke lige tømt beholderen, så vandet deri stod stadig og dryppede som det havde gjort siden slutningen af juli! Det gik nu op for os, at grunden til sælger ofte havde været ude i huset lige inden vi tog derud, var under dække af at skulle tørre vandet på bryggersgulvet op.

Jeg blev rasende, da det gik op for os! Hurtigt fik jeg ringet til mægleren, der som altid prøvede at snige sig udenom, og krævede, at han fik sælger til at rette op på skaden. Jeg nægter at stå med (endnu) en VVS-regning, bare fordi sælger har været sjusket og ikke lukket vandet ud af beholderen. Havde sælger været smart, havde han fået sin forsikring til at dække skaden for længe siden! Nu håber vi så bare, at alt det vand der er løbet ud de sidste to måneder, ikke har forårsaget yderligere skader. Vi frygter jo straks det værste; skimmelsvamp, råd, skader på konstruktionen…. SUK!

Lige nu afventer vi svar fra vores advokat, der tidligere i dag sendte en mail til mægleren med en opfordring til, at sælger melder skaden til sit forsikringsselskab med det samme.

Facebook