Category Archives: Odense

Nyt køkken

Køkken1

Nøj hvor har det været længe undervejs! Men endelig – endelig – er vi blevet enige med HTH om en pris på vores nye køkken.

Først skulle vi bare lige flytte ind, så ville vi bestille køkkenet. Pludselig røg opsparingen på halv-uforudsete ting og så blev køkkendrømmen lidt mere utydelig. Så fik vi af banken tilbudt at omlægge vores realkreditlån, men da vi ikke kunne gå mere end en enkelt procent ned, blev den idé også hurtigt droppet. Så meget ville vi trods alt ikke få ud af at omlægge lånet. Men nu ser det hele lidt lysere ud, og på tirsdag underskriver vi købsaftalen på vores nye køkken – jubii!

Facebook

Nyt gulv

Endelig er den sidste, slemme rest byggeplads væk. Det nye gulv er på plads og det er blevet mægtig flot!

Vores tømrer var ellers kommet lidt på arbejde, da han skulle få gulvet til at passe med nye klinker på den ene side og et gammelt parketgulv på den anden side. Men det er lykkedes ham og det er tilmed blevet ret pænt at se på. Nu mangler der bare den sidste finish i form af gummifuger og fodpaneler, der skal males. Men det er småting!

Det nye gulv betyder nemlig, at vi nu kan gøre rent. Vi kan støvsuge og vaske gulv, og så kan vi gå rundt på strømpefødder indenfor – jubii! Slut med tonsvis af støv over alt – byggestøv that is, normalt dagligdagsstøv kommer vi nok aldrig af med, haha.

Gulvet er et rimelig billigt lamelparket fra Bauhaus. Det samme er fodpanelerne. Det tog vores tømrer en arbejdsdag at lægge gulvet.

2015-05-18 22.03.49

Det gamle undergulv.

2015-05-18 22.04.08

Det gamle undergulv.

2015-05-19 16.53.11

Nyt lamelparket.

2015-05-19 16.52.29

Nyt lamelparket.

2015-05-19 16.53.27

Nyt lamelparket.

Facebook

Det’ en kat

Måren Mårten er en kat! Vi så den selv forleden, efter den havde boltret sig på vores tag. Ude på halvtaget knagede det højt og i lyskeglen fra min telefon, sad en kat.. Ja ja, det er da bedre end Måren Mårten, men ikke nær så spændende.

Så tilbage til ligusterhækken og forstadsidyllen… Ligusterhækken har det faktisk ganske glimrende og nyder godt af al den regn – vi andre, not so much!

Der sker dog en smule spændende i forstaden. I morgen kommer vores tømrer og lægger det sidste gulv. Dermed slettes de sidste beskidte og støvede spor (vi glemmer lige al støvet i bryggerset) efter den store ombygning. Jeg glæder mig! Bygge-bo-i-rod-støv-og-flyttekasser-stress er ikke lige min kop te.

Facebook

Kristi Himmelfart

Det sidste halve år har der været en smule pres på, når en ferie eller forlænget weekend nærmede sig. Det gjaldt om at nå mest muligt i huset, så vi kunne holde fri på hverdagsaftener. Men nu bor vi her og denne Kr. Himmelfartsferie er sat af til….ingenting og alting – kun lige præcis det vi har lyst til.

Jeg startede dagen ud med brunch med en veninde i Middelfart og efterfølgende gåtur i solen på havnepromenaden. Da jeg vendte snuden mod Odense, fik jeg lokket Kasper til, at vi skulle en tur på planteskole. Han havde slået græsset, mens jeg var afsted, så resten af dagen var åben for os begge.

Frankfri planteskole er et slaraffenland! Vi kunne sagtens have købt os mere fattig end vi gjorde, men der skulle jo også være en mening med galskaben – ellers må vi bare en tur derud igen.

Planen var blomster og planter til terrassen. Gamle skulle kasseres og nye skulle til. Hurtigt gik resten af eftermiddagen med at plante i potter og krukker – og ikke mindst blive enige om, hvor pokker alle de krukker skal stå henne! Vi er ikke enige endnu… Men det pynter alligevel gevaldigt derude.

2015-05-14 15.12.26-2 2015-05-14 16.53.54

Facebook

Mår på loftet?

Vi jagter stadig spøgelser… Vores mistanke går dog i retning af en mår på loftet, i hvert fald hvad angår bankelydene – jeg tvivler på, at mår ser Netflix.

Vores soveværelse vender ud mod baghaven. Der er en terrassedør ud til en lille overdækket terrasse. Det passer lige med, at taget på carporten fører til den lille overdækkede terrasse, hvis gennemsigtige bølgeplastictag når helt hen til taget på tilbygningen.

Her til aften ligger jeg i sengen med computeren i skødet. Der er noget, der pusler udenfor. Noget større end en fugl går rundt på halvtaget. Jeg når kun at skimte poter og en hale i mørket, så er den væk. Men jeg hørte jo intet kravle op på halvtaget. Var det bare en kat eller har vi virkelig fået mår på loftet?!

Typisk mig er jeg jo straks nervøs for det værste! Tænk hvis det er en mår, det magter jeg ikke. Men igen, hvorfor skulle vi være så uheldige? Det er i hvert fald sikkert, at jeg liiiige skal ud og tjekke halvtaget i morgen. Måske jeg kan skimte en åbning ind til loftet.

Et gammelt råd lyder, at hvis et hønseæg kan komme igennem, så kan en mår også!

Godnat…

Facebook

Update: Det spøger…

En lille tilføjelse til aftenens andet indlæg om vores hjemsøgte hus:

Vi ser rigtig mange serier og meget gerne hver aften. Vi har derfor investeret i en Chromecast – en lille dims der tilsluttes TV’et og der kan nu streames direkte fra fx Netflix. Smart!

Her til aften har vi netop siddet og set Netflix (serien Orphan Black – kan klart anbefales!) streamet fra Kaspers telefon. Da serien er slut, slukker Kasper for streamingen, rejser sig og går ind til sin computer på kontoret. Jeg slukker TV’et, ordner småting i huset. Da jeg kommer tilbage til stuen, er TV’et tændt igen og det røde Netflix-logo lyser op på skærmen.

Typisk mig, jeg har åbenbart ikke fået slukket ordentligt for apparatet… Det gør jeg nu!

Jeg finder mig til rette på sofaen, tænder den bærbare og kaster mig over min daglige dosis bloglæsning. Pludselig lyser det røde Netflix igen op på TV-skærmen… Shit! Jeg kalder på Kasper, spørger om han laver noget med sin telefon, om han kan tænde TV’et med den – men nej, ingen af delene. Og hvis han absolut skulle kunne tænde TV’et med sin telefon, så ville baggrundsbillederne fra Chromecast blot komme op på TV-skærmen – ikke Netflix-logoet, den app var jo slukket.

Ja, jeg tror det spøger og nu tør jeg ikke være her mere… Fuck…

(Ok, hvis det er Kaspers far, men så vil jeg sørme gerne vide det – giv lige et tegn! Hvis det er den tidligere ejer, så er jeg bange for, at han måske var en smule træt af os..)

Facebook

Det spøger…

Velkommen til The Haunted House!

Der er nogen på taget
Vi har nu boet i huset i en måned og allerede flere gange har vi oplevet mærkværdige mystikheder. Flere gange har jeg inde fra stuen råbt til Kasper inde på kontoret, hvorfor han dog sidder og banker på væggen. Kan han ikke bare komme ind i stuen, hvis han vil mig noget? Men manden gør intet.. Ikke det mindste lille bank! Her til aften var bankene der igen. Nu kommer de tydeligvis fra taget – vel at mærke det flade tag over tilbygningen, ergo kan der jo ikke være nogen på loftet. Kan en fugl virkelig banke så hårdt på taget, at det lyder som om nogen er ved at hamre et søm i? Og hvorfor skulle en fugl overhovedet banke så hårdt på vores tag?

Spøgelser om natten
I sidste uge havde alle vejrguder lovet skybrud af værste dimensioner. Vi var lidt spændte på, hvordan vores lille hus ville klare sådan en skylle (som om det ikke har gjort det før, men der har det jo ligesom ikke været vores). Der skete intet – hverken med huset eller skybruddet. Der kom da lidt vand, men hvis det var et skybrud, så er det det mindste af slagsen, jeg har oplevet.

Nuvel, vi gik i seng – i soveværelset. Først vågner jeg ved, at stuegulvet knager og brager! Jeg vækker Kasper, der også kan høre det. Vi undrer os, men falder i søvn igen. Kort efter vågner Kasper og mener, der er indbrud, for nogen har lige tabt noget på stuegulvet. Vi får ikke tjekket det, vi falder i søvn igen. Endnu engang er det min tur til at vågne, jeg er overbevist om, at der går nogen rundt inde i stuen – gulvet knager jo som bare pokker – og nogens grin vækkede mig! Jeg vækker Kasper, vi bliver enige om, at det ikke kan passe og falder i søvn igen.

Næste morgen er der intet at se andet end Kasper og mig, der begge ligner de spøgelser, vi sikkert hørte om natten… Jeg går over stuegulvet for at inspicere skaderne. Intet at se, men for hvert skridt jeg tager, knager hele stuegulvet, som gik jeg på tynd is.

En kollega får mig overtalt til at kontakte vores tømrer, for det kan da ikke være helt normalt at gulvet giver sig så meget, at vi vågner om natten. Tømreren finder intet mistænkeligt, ingen vand i krybekælderen eller andet, der kan forårsage de høje brag, vi hørte om natten.

Vurdér selv – spøgelser eller bare et sammenfald af lyde?!

Facebook

Den første uge

 

2015-04-23 19.32.33

Vi har nu boet i huset i lidt mere end en uge. Vi har fået os en hverdag, vi lever med campingkøkkenet og vi har vænnet os til, at naboerne efter mørkets frembrud kan se toppen af os i bad.

Men det føles stadig ikke helt som hjem. Her er stadig møgbeskidt og det er umuligt at gøre rent, før det sidste gulv er lagt. Det gamle murstøv ligger stadig på alle flader og noget af det er komplet umuligt at få af. Skidtet sidder simpelthen fast!

Den forgangne uge er gået med at lære husets lyde at kende og ikke tro, at alle Odenses tyve er ved at bryde ind, bare fordi det lyder som om der går nogen på taget…det er bare en due!

Vi elsker vores lille base, vores lille hjem, men der må heller ikke gå for længe før det gulv bliver lagt, så vi kan komme støvet til livs.

I mens nyder vi de fineste solnedgange og udsigten til egen have!

2015-04-18 15.58.54

Facebook

Det primitive køkken

2015-04-23 16.25.11

Temmelig primitivt køkken!

Dengang vi lagde planer for hele ombygningsprocessen, regnede vi med, at vi ville beholde det gamle køkken midlertidigt. Den plan holdt hurtigt ikke vand og køkkenet røg ned sammen med murbrokkerne.

Nu er vi så der, hvor vi er flyttet ind i huset, men ikke har noget rigtigt køkken. “Vi har grillen, et køleskab og en microovn – vi skal nok klare os!” – HAH! Ja ja, vi har da også lånt et par campingkogeplader, der virker upåklageligt, men som det vanvittige ordensmenneske jeg er, så er jeg allerede – efter knap en uge i huset – ved at være rimelig træt af det der primitive køkken! For slet ikke at snakke om, at vi jo ikke engang har en køkkenvask. Næh nej, den daglige opvask klares i vores sprit nye håndvask på badeværelset – jeg er ikke fan!

Heldigvis er vi stadig velkomne hos mine forældre – selv efter de har holdt os ud non-stop i 4 måneder…ret godt klaret – så da de inviterede på hjemmelavede tarteletter, slog vi til! Lækker mad og ingen opvask – what’s not to like. Oven i købet med is til dessert – sådan noget sker heller ikke her på adressen, for så er man ret meget nødt til at have en fryser eller spise al isen på én gang…hvilket selvfølgelig heller ikke ville være helt skidt.

2015-04-22 18.10.51

Rimelig lækre tarteletter

Men altså, det er der rigtige køkken må nu ret gerne finde vej hertil ASAP!

Facebook

Haven

2015-04-18 11.25.48

Til det lille hus på det lukkede vænge hører en kæmpe have – i min optik. Jeg er vokset op med et lille frimærke, så tæt på Odense centrum som en have næsten kan komme. Men hvilket frimærke…det har rummet både gynge, pæretræ, æbletræ, legehus, sandkasse, køkkenhave og fritgående marsvin. Efter vi unger er flyttet hjemmefra, er de fleste ovennævnte forsvundet og erstattet med fine bede og et lille vandhul. Træerne er der stadig.

Haven er min mors værk. Hun elsker det lille frimærke, passer og plejer, ordner og gør ved. Ikke så mærkeligt at hun altid er en del mere solbrændt end os andre. Nu har hun så kastet sine kyndige hænder på vores boldbane. Det er den vel nærmest i forhold til min barndoms have. Og hun har fået nok at se til! Haven trænger til en gennemgribende oprydning, så den gamle flotte have kan komme frem igen. En have der ikke har været passet ordentligt i 8 år, er en smule kaotisk og tilgroet… Men hun synes, at det er sjovt, hende mutti. Derfor har hun også udnævnt sig selv til havearkæolog og såmænd startet en tilhørende blog!

Skulle man være interesseret i have eller bare have lyst til at snage lidt mere i det her forstadsliv, så læg da lige vejen forbi hendes blog.

Facebook