Category Archives: Odense Kommune

Den dag træerne forsvandt

Jeg kan huske, da jeg var barn og den store allé ude ved Rosengårdcentret var fyldt med kastanjer, men også lidt uhyggelig at gå igennem.

Da man byggede det nye IKEA, fældede man alle kastanjetræerne. Der var ikke længere plads til dem.

Sidste vinter var alle de store flotte træer i den ene side af Windelsvej pludselig fældet. Der skulle være plads til gadebelysning… Lygtepæle, hvor det alligevel kun er hveranden, der er tændt.

Sidste vinter hærgede en slem storm, der væltede halvdelen af de små vejsidetræer på vores vej. I dag er resten blevet fældet – de stod lidt i vejen. Det samme er lige sket inde på koncerthusgrunden. Der skal bygges en ny parkeringskælder, så træerne skulle væk.

På vores nye vej er der heller ingen træer. Jeg forestiller mig, at der engang var – ellers ville man vel ikke kalde det en allé?

Hvor vil jeg hen med det her? Jeg vil derhen, hvor det kommer til udtryk, hvor vanvittigt det er, at kommunen, private etc. bare fælder og fælder træer for et godt ord. “Jamen det stod  lige i vejen!” Nej, det gjorde det ikke. Dit byggeri kom i vejen!

Vi udleder stadig mere og mere CO2. Her hjælper det jo så absolut ikke, at vi går og fælder alle træerne.

Kære Odense Kommune, stop nu med at fælde alle de træer. Prøv om ikke I kan tænke bare en smule kreativt og bibeholde træerne. De er ikke kun gode for jorden og luften, de bidrager også til en pænt og grønt bybillede.

Jeg læste forleden et læserbrev i Fyens Stiftstidende. Læseren, der er bosiddende udenfor Odense, skrev, at han ikke længere brød sig om at besøge Odense. For en gangs skyld handlede det ikke om Thomas B. Thriges Gade, det handlede simpelthen om, at han synes, at Odense var blevet en grim by. Der var en træer til at forskønne og pynte på de grimme bygninger. Nu står byen bare rå og kold..

Odense Kommune og alle jer andre – tænk jer nu om!

Facebook