Category Archives: Uncategorized

Kaos – hyr en entreprenør!

Da vi underskrev huset var det med en idé om, at der bare lige skulle laves lidt her og der. Det kunne da ikke være så svært! I starten gik det også ganske fint, men jo mere man får revet fra hinanden, desto mere viser der sig at skulle laves.

Først skulle der bare laves nyt badeværelse, køkkenet ville vi beholde indtil pengene var til et nyt. Men når nu der alligevel skal støbes til gulvvarme i badeværelset, så kan man jo lige så godt også få støbt til den gulvvarme, som man alligevel havde planlagt skulle være i køkkenet og gangen. Men det betyder jo så at man er nødt til at brække køkkenet ned, vælte de der pokkers bærende vægge, brække gulvet op i 75% af huset… Det er ren kaos!

I starten lagde vi en plan. Vi havde en idé om, at vi da sagtens kunne styre sådan et projekt selv. Men nu hvor både murer, VVS’er, tømrer og elektriker er inde over, så er det blevet noget af et spindelvæv! For hvem kan komme til hvornår, og hvad skal der være lavet først?!

Så altså… Vi har lidt sagt “fuck det” og hyret en entreprenør. Ja, han skal have penge for det og nej, det kunne ikke være anderledes. Vi var ikke længere konstruktive, det handlede mere om at tænke og overveje end faktisk at gøre noget ved tingene. Så han har nok lidt reddet vores røv – og vores hus.

Vi har ikke engang haft huset i én måned og vi kan allerede sige, at hvis vi kunne gøre det om, så havde vi hyret entreprenøren, allerede inden vi fik nøglerne. Det ender nok med at blive dyrt, men det er nok også det bedste vi har gjort for dette projekt. Man kan ikke både begge arbejde mere end fuldtid og samtidig styre et så omfattende projekt.

Facebook

Det er en ommer!

Da jeg læste på universitetet var julen og januar altid fyldt op med eksaminer. Ofte lå der gerne en eller to før jul og et par stykker mere efter jul. Jeg havde derfor glædet mig til at blive færdig med at læse, så jeg kunne nyde julen fuldt ud. Jeg havde store planer om at dagene skulle bruges på at bage store mængder småkager og trilles en masse konfekt – det er desværre kun blevet ved tanken. Jeg troede jo jeg ville være arbejdsløs, men i stedet dukkede praktikken op, weekenderne blev fuldt booket af julefrokoster og fødselsdage, og pludselig er der kun en uge til jul.

Det gør nu egentlig ikke så meget, at der hverken er blevet bagt småkager eller lavet konfekt. Det har været godt at være i praktik. Jeg har fået lov til at arbejde selvstændigt med en masse forskellige kommunikationsopgaver, lavet grafisk arbejde i form af årets julekort og en ny header samt fået noget fagligt indhold i hverdagen. På torsdag er det slut, juleferien venter og den 2. januar starter det nye job i løntilskudstillingen.

Det er dog ikke ensbetydende med at jeg slipper for jobsøgning, a-kasse, jobcenter etc. Næh nej, mens jeg skal arbejde 32 timer ugentligt, er jeg stadig forpligtet til at søge to job om ugen, møde på a-kassen hvis de vil se og det samme med jobcentret. Heller ikke min dagpengeperiode bliver påvirket af det. Selvom løntilskuddet varer i 6 måneder, hvor jeg jo i princippet passer et ganske almindeligt 32 timers job, men alligevel trækkes de 6 måneder fra min samlede dagpengeperiode. Derudover, som nævnt tidligere, får jeg intet økonomisk ud af at være i løntilskud. Jeg er stadig på dimittenddagpengesats, og det ændres der ikke ved, før jeg har været i et rigtigt job i minimum tre måneder. Der er noget, der ikke helt stemmer her…

Regeringen vil ih så gerne have folk i arbejde. Det er forståeligt, men hvorfor skal vi så spises af med løntilskudsjob, hvor der hverken ændres på vores dagpengesats eller den samlede periode, hvor vi er dagpengeberettiget? Jeg siger ikke, at jeg vil have fuld løn for mit tilskudsjob (selvom det da ville være fantastisk, men det er en anden snak), men mon ikke flere ville tage et løntilskudsjob, hvis der var bare et lille økonomisk gode ved det? Eller at perioden for tilskudsjobbet ikke blev trukket fra perioden, hvor vi kan få dagpenge – vi er jo i reelt arbejde!

Kære regering, det er en ommer! Set ud fra en arbejdsløs’ synspunkt er jeres tiltag en gang rod. Selvfølgelig skal man selv arbejde for at komme i arbejde, men når nu man bliver tvunget ud i løntilskud (jep, det er ikke muligt at sige nej!), burde der så ikke også være en gevinst ved dét?

Facebook