Når verden står sammen

Egentlig har jeg rigtig mange grimme ord, som bare venter på at vælte ud af min mund og overfalde lørdagens terrorangrebs sympatisører. Jeg væmmes, når jeg ser en video på TV2, hvor den terrormistænktes “bror” udtaler, at hvis man tegner profeten med en bombe, så fortjener man at dø. Kvalmen vælder op i mig og alle de grimme ord presser endnu mere på for at komme ud og overdynge den såkaldte bror. Men jeg holder dem tilbage. Og det er ikke fordi jeg vil kues, at jeg holder de grimme ord tilbage. Det er nok nærmere et håb om ikke at synke ned på deres niveau.

Desværre er min forståelse ramt. Jeg forstår ikke, hvordan man kan blive så ekstrem, at man direkte mener, at andre fortjener at dø, blot fordi de for eksempel tegner profeten med en bombe. Jeg forstår ikke, at man kan blive så hjernevasket, at man kan fejltolke Koranen i sådan en grad, at man er villig til at slå ihjel og tilmed også selv blive dræbt blot på grund af en tegning.

Vi lever i 2015. Mennesket bør være klogere og mere rummelige. Der skal være plads til os alle sammen, men vi skal behandle hinanden ordentligt og respektere hinanden. Dog har en smule selvironi sjældent skadet nogen.

Lørdag, søndag og tilmed også i dag mandag stod det meste af verden sammen mod ekstremisterne. Danskerne sympatiserede med Frankrig, da Paris for blot en måneds tid siden blev ramt af grusom ondskab. Denne gang var det vores tur. Flere af verdens største aviser viste deres støtte til og sympati med Danmark og danskerne. Jeg er imponeret og troen på, at ekstremisterne kan bekæmpes har fået nyt liv.

Jeg frygter, at vi endnu ikke har set det værste i vores lille land. Lørdagens ondskab kunne have været meget, meget værre. Det var en enkelt forskruet mand, der var på spil – jeg frygter, når ekstremisterne samler sig i flok. Jeg håber, at når den dag kommer, hvad enten det er her i landet eller andre steder i verden, at vi stadig står sammen mod ekstremisterne.

Tak til det danske politi og efterretningstjenester. Tak for verdens støtte til et land i knæ – vi skal nok rejse os igen!

 

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation